E-mailhandtekeningen instellen︎ Windows (Van toepassing op: Outlook 2016 Outlook 2013 Outlook 2010 Outlook 2007):

In Outlook kunt u voor uw e-mailberichten persoonlijke handtekeningen maken. U kunt tekst, afbeeldingen, uw elektronische visitekaartje, een logo of zelfs een afbeelding van uw handgeschreven handtekening opnemen. U kunt aangeven dat handtekeningen automatisch aan alle uitgaande berichten worden toegevoegd of aangeven dat alleen bepaalde berichten van een handtekening worden voorzien.


2016, 2013

Uw handtekening maken en kiezen wanneer Outlook een handtekening toevoegt aan uw berichten

Belangrijk:
Als u een Microsoft Office 365-account hebt en Outlook, Outlook op het web of Webversie van Outlook voor Bedrijven gebruikt, moet u in elk programma een handtekening maken. Voor het maken en gebruiken van e-mailhandtekeningen in Outlook Web App raadpleegt u In Outlook Web App een e-mailhandtekening maken en toevoegen.

Als u wilt zien hoe dat gaat, gaat u rechtstreeks naar de video hieronder.
 1. Maak een nieuw e-mailbericht.
 2. Kies op het tabblad Bericht in de groep Opnemen de optie Handtekening > Handtekeningen.

 3. Onder Selecteer de handtekening als u deze wilt bewerken kiest u Nieuw en typt u in het dialoogvenster Nieuwe handtekening een naam voor de handtekening.
 4. Stel onder Standaardhandtekening kiezen de volgende opties in voor uw handtekening:
  • Kies in de lijst E-mailaccount een e-mailaccount dat u aan de handtekening wilt koppelen. U kunt voor elk e-mailaccount een andere handtekening hebben.
  • Kies in de lijst Nieuwe berichten de handtekening die u automatisch wilt toevoegen aan alle nieuwe e-mailberichten. Als u niet wilt dat al uw nieuwe e-mailberichten automatisch van een handtekening worden voorzien, moet u de standaardoptie (geen) accepteren.
  • Kies in de lijst Antwoorden en doorgestuurde berichten de handtekening die automatisch toegevoegd moet worden aan antwoorden op berichten of aan doorgestuurde berichten (automatisch ondertekenen). Of u kunt de standaardoptie (geen) accepteren.
 5. Typ onder Handtekening bewerken de tekst voor de handtekening en kies vervolgens OK.  Notities:
  • U kunt een handtekeningvak maken net zoals in de screenshot wordt afgebeeld. U kunt onder uw naam (handtekening) meer gegevens toevoegen zoals een functietitel of uw positie en een telefoonnummer.
  • U kunt het uiterlijk van alle tekst die u toevoegt, wijzigen via de miniwerkbalk voor het opmaken van tekst boven het tekstvak. U kunt ook koppelingen en pictogrammen voor sociale media toevoegen. Raadpleeg voor meer informatie Hyperlinks naar Facebook en Twitter invoegen in uw e-mailhandtekening
  • Nadat u uw handtekening hebt gemaakt, voegt Outlook die niet toe aan het bericht dat u hebt geopend in stap 1, zelfs als u ervoor hebt gekozen om de handtekening toe te passen op alle nieuwe berichten. U moet de handtekening handmatig toevoegen aan dit ene bericht.

Naar boven

Een handtekening handmatig invoegen


Als u geen handtekening wilt invoegen voor alle nieuwe berichten of antwoorden en doorgestuurde berichten, kunt u een handtekening altijd nog handmatig toevoegen.
 1. Selecteer in uw e-mailbericht in de groep Opnemen op het lint de optie Handtekening.
 2. Kies uw handtekening in het flyout-menu dat wordt weergegeven.

  Opmerking: Als u meer dan één handtekening hebt, kunt u schakelen tussen de handtekeningen door de juiste handtekening kiezen in het flyoutmenu in stap 2.
 
2010, 2007

Een handtekening maken

 1. Open een nieuw bericht . Ga naar het tabblad Bericht en klik in de groep Opnemen op Handtekening. Klik vervolgens op Handtekeningen.

 2. Klik op het tabblad E-mailhandtekening op Nieuw.
 3. Typ een naam voor de handtekening en klik op OK.
 4. Typ in het vak Handtekening bewerken de tekst die u in de handtekening wilt opnemen.
 5. Als u de tekst wilt opmaken, selecteert u deze en gebruikt u de opmaak- en stijlknoppen voor de gewenste opties.
 6. Als u behalve tekst nog andere elementen wilt toevoegen, klikt u op de plek waar u het element wilt invoegen en voert u een van de volgende handelingen uit:
  OptiesProcedures
  Een elektronisch visitekaartje toevoegenKlik op Visitekaartje en klik vervolgens op een contactpersoon in de lijst Opgeslagen als. Klik vervolgens op OK.
  Een hyperlink toevoegenKlik op Hyperlink invoegen en typ de gegevens of blader naar een hyperlink en selecteer die door erop te klikken. Klik vervolgens op OK.
  Een afbeelding toevoegenKlik op Afbeelding, blader naar een afbeelding, selecteer deze door erop te klikken en klik vervolgens op OK. Veelgebruikte bestandsindelingen voor afbeeldingen zijn .bmp, .gif, .jpg en .png.
 7. Klik op OK om het maken van de handtekening te voltooien.

  Opmerking: De handtekening die u net hebt gemaakt of gewijzigd, wordt niet weergegeven in het momenteel geopende bericht. U moet de handtekening in het bericht nog invoegen.

Naar boven


Een handtekening toevoegen aan berichten


Handtekeningen kunnen automatisch worden toegevoegd aan alle berichten die u verzendt, of u kunt opgeven aan welke berichten een handtekening moet worden toegevoegd.

Opmerking:  Elk bericht kan slechts één handtekening bevatten.

Automatisch een handtekening invoegen

 1. Klik op het tabblad Bericht, in de groep Opnemen, op Handtekening en klik vervolgens op Handtekeningen.

 2. Klik onder Standaardhandtekening kiezen in de lijst E-mailaccount op een e-mailaccount waaraan u de standaardhandtekening wilt koppelen.
 3. Selecteer de handtekening die u wilt toevoegen in de lijst Nieuwe berichten.
 4. Als u een handtekening wilt toevoegen wanneer u berichten beantwoordt of doorstuurt, selecteert u de handtekening in de lijst Antwoorden en doorgestuurde berichten. Als u dit niet wilt, selecteert u (geen).

Een handtekening handmatig invoegen

 • Ga in een nieuw bericht naar het tabblad Bericht en klik in de groep Opnemen op Handtekening. Klik vervolgens op de gewenste handtekening.  Tip: Als u een handtekening uit een geopend bericht wilt verwijderen, selecteert u de handtekening in de berichttekst en drukt u op de Delete-toets.


︎
bron: https://support.office.com/nl-nl/article/een-handtekening-maken-en-toevoegen-aan-berichten-8ee5d4f4-68fd-464a-a1c1-0e1c80bb27f2#ID0EAABAAA=2010,_2007


︎ Apple Mail:

Handtekeningen aanmaken en gebruiken in berichten

Je kunt vooraf gedefinieerde tekst aanmaken om deze snel toe te voegen aan berichten. Deze tekst wordt ook wel een "handtekening" genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een handtekening met je mobiele nummer aanmaken voor je vrienden en een andere handtekening met je zakelijke nummer aanmaken voor zakelijke relaties. Als je verschillende e-mailaccounts gebruikt in Mail, kun je voor elke account handtekeningen aanmaken.

Een handtekening aanmaken:

 1. Kies 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Handtekeningen'.
 2. Selecteer in de linkerkolom de e-mailaccount waarvoor je de handtekening wilt gebruiken en klik op de knop met het plusteken .

  Je kunt handtekeningen van de ene account naar de andere slepen of van en naar 'Alle handtekeningen' slepen. Als je een handtekening aanmaakt in 'Alle handtekeningen', moet je de handtekening naar een account slepen om deze handtekening te gebruiken.

 3. Typ in de middelste kolom een naam voor de handtekening.

  De naam verschijnt in het venstermenu 'Handtekening' in de berichtkoptekst wanneer je een bericht schrijft.

 4. Maak in de rechterkolom (in de voorvertoning) je handtekening aan.

  Via de Wijzig- en Opmaak-menu's in Mail kun je het lettertype of de indeling wijzigen, tekst omzetten in koppelingen of de spelling controleren. Om een afbeelding toe te voegen, sleep je het bestand naar de voorvertoning.

Om een handtekening te verwijderen, selecteer je het onderdeel en klik je op de knop met het minteken .Handtekeningen die je verwijdert uit 'Alle handtekeningen', worden ook verwijderd uit de accounts waarin ze worden gebruikt.

Als je je handtekening wilt weergeven onder de oorspronkelijke tekst van berichten die je beantwoordt of doorstuurt, schakel je het aankruisvak 'Plaats handtekening boven geciteerde tekst' uit.


Een standaardhandtekening selecteren:

Als je verschillende handtekeningen voor een e-mailaccount hebt aangemaakt, kun je de handtekening kiezen die automatisch wordt toegevoegd aan de berichten die je met die account verstuurt.

 1. Kies 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Handtekeningen'.
 2. Selecteer een account in de linkerkolom.
 3. Klik op het venstermenu 'Kies handtekening' en kies een handtekening.

  Om automatisch te wisselen tussen de handtekeningen, kies je 'Willekeurig' of 'Opeenvolgend'.

Handtekeningen gebruiken:

Afhankelijk van de manier waarop handtekeningen worden verwerkt op de e-mailserver van de geadresseerde, ziet de geadresseerde je handtekening als bijlage of als afbeelding.

Als je iCloud Drive gebruikt op je Mac en op andere apparaten, worden je handtekeningen automatisch bijgewerkt en beschikbaar gemaakt op die apparaten. Zie Je bureaublad en documenten bewaren in iCloud voor meer informatie.

Als je een ondertekend pdf-document moet versturen, kun je Markering in Mail gebruiken om een handgeschreven handtekening te maken en aan het document toe te voegen. Je kunt ook het programma Voorvertoning gebruiken om pdf-formulieren in te vullen en te ondertekenen.


︎
bron: https://support.apple.com/nl-be/guide/mail/mail11943/mac